VAN / İPEKYOLU - Konya Beyhekim Özel Eğitim Meslek Okulu

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Konya Beyhekim Özel Eğitim Meslek Okulu Tarihçesi

Okulumuz; Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak 2014 yılı itibari ile tarafımıza tahsis edilmiştir. İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dahil okullar arasında olup  2014 - 2015 eğitim öğretim yılında, Konya Beyhekim Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) adıyla, eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuzun ismi 2018 - 2019 Eğitim Öğretim yılında Konya Beyhekim Özel Eğitim Meslek Okulu olarak değiştirilmiştir. Okulumuz bünyesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarı ile, 26 öğretmen, 3 idareci görev yapmaktadır. 3 tane 9. Sınıf, 4 tane 10.sınıf, 3 tane 11.sınıf, 3 tane 12.sınıf olmak üzere toplam 13 sınıfımız yer almaktadır. Okulumuzda;  El Sanatları Atölyesi, Giyim Üretim Teknolojisi Atölyesi, Saç Bakım Atölyesi,  Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Atölyesi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Atölyesi, Bilişim Teknolojileri Atölyesi, Cam Seramik Atölyesi ve Tarım Alanı Atölyesi olmak üzere toplam 8 adet atölye hizmet vermektedir. Okulumuza; (RAM) Rehberlik Araştırma Merkezlerince yönlendirilen, ilköğretimini tamamlamış (Ortaokulu bitirmiş) ancak, genel ve mesleki liselere gidemeyecek olan hafif düzeyde zihinsel engelli öğrenciler kayıt yaptırabilmektedir.

Yayın: 26.02.2015 - Güncelleme: 13.09.2023 10:49 - Görüntülenme: 2206